Play-tjänsten säger jag är utomlands

Lösning

Om du får meddelande av någon av Play-tjänsterna att du inte kan se programmet för att du befinner dig i utlandet, så kontrollera följande:

Kontrollera först att "Platstjänster" är deaktiverade i ditt system!  Se denna artikel i Kunskapsbasen. Detta gäller speciellt Mobiler/Surfplattor, Mac-Datorer och datorer med Windows 10.

A. Om Du använder VPN eller Proxy: (För "SmartDNS", se sektion "B", nedan)

1. Kontrollera till att börja med att du är ansluten till vår VPN, och att du fått Svensk IP. För att se att du har Svensk IP, gå till denna sida:

http://sesvensktv.com/ipcheck.php

- Om du INTE har Svensk IP trots att du är ansluten, se artikeln "Jag har Mac OS X, iPhone eller iPad och är ansluten, men får inte Svensk IP".

2. Om du har Svensk IP, men fortfarande får meddelande att du inte kan se programmet utomlands, kan du ha blivit "utlåst" för att du tidigare varit in på Play-tjänsten utan att ha varit ansluten till VPN först.
Gå ur Play-tjänsten och stäng webbläsaren. Öppna webbläsaren igen, och innan du går till Play-tjänsten, rensa alla cookies och cache i webbläsaren. Normalt fungerar det då igen. (Se Denna Artikel i Kunskapsbasen.)
Se alltid till att vara uppdatera din IP-adress i SmartDNS-systemet innan du besöker Play-tjänsternas
Se alltid till att vara ansluten till VPN, innan du besöker Play-tjänsternas webbsidor.

3. I vissa fall kan man behöva ställa datorns klocka till Svensk tidszon, annars blir det fel. Kontrollera också att klockan går rätt.

4. Om du får nya generationens IP-adress (IPv6) från din Internetleverantör, så kan det bli fel. Se denna artikel i Kunskapsbasen för att kontrollera/korrigera: "Deaktivera IPv6"

B. Om Du använder  "SmartDNS":

1. Kontrollera till att börja med att du konfigurerat SmartDNS korrekt, och att du uppdaterat din aktuella IP-adress i systemet. För att kontrollera/uppdatera IP-adressen, gå till denna sida:

https://sesvensktv.imladris.es/kontrollpanel/ipupdate.php

För att sen se att du har konfigurerat SmartDNS rätt, gå till denna sida:

http://sdns.sstv.se/ipcheck.php

2. Om du är rätt konfigurerad, men fortfarande får meddelande att du inte kan se programmet utomlands, kan du ha blivit "utlåst" för att du tidigare varit in på Play-tjänsten utan att ha varit rätt konfigurerad, eller inte registrerat din aktuella IP först.
Gå ur Play-tjänsten och stäng webbläsaren. Öppna webbläsaren igen, och innan du går till Play-tjänsten, rensa alla cookies och cache i webbläsaren. Normalt fungerar det då igen. (Se Denna Artikel i Kunskapsbasen.)
Se alltid till att vara uppdatera din IP-adress i SmartDNS-systemet innan du besöker Play-tjänsternas webbsidor.

3. Om det fortfarande inte fungerar, så det som hänt är förmodligen att "fel" DNS-data cachats någonstans i ditt system eller router.
För att komma till rätta med det, prova att följa denna procedur:

1. Stäng alla fönster eller flikar med SVT, TV4 eller andra Play-tjänster.
  2. Stäng av datorn/enheten
  3. Starta om din router
  4. Starta din dator/enhet igen
  5. Gå till https://sesvensktv.imladris.es/kontrollpanel/ipupdate.php och uppdatera din IP igen. (Den kan ha ändrats när routern startades om.)
  6. Vänta 1-2 minuter, och öppna sen Playtjänsterna igen.

4. I vissa fall kan man behöva ställa datorns klocka till Svensk tidszon, annars blir det fel. Kontrollera också att klockan går rätt.

5. Om du får nya generationens IP-adress (IPv6) från din Internetleverantör, så kan det bli fel. Se denna artikel i Kunskapsbasen för att kontrollera/korrigera: "Deaktivera IPv6"

Article details
Article ID: 17
Kategori: Vanliga Problem
Datum tillagd: 2013-03-07 11:51:18
Visningar: 11831