Jag har Mac OS X eller iOS, och får felet "L2TP-VPN-servern svarade inte"

Lösning

Om du har Mac OS X och får felmeddelandet "L2TP-VPN-servern svarade inte", så kontrollera följande:

1. Att "Hemlighet" är rätt angiven in dina VPN-inställningar, dvs "vpn_se-sec2012" (utan citattecken) eller motsvarande Hemlighet för den server du försöker ansluta till - se ditt välkomstmeddelande. (Kolla också så det inte kommit in något mellanslag före eller efter.)
Om anslutningen är nykonfigurerad, så är detta den absolut vanligaste orsaken till detta fel.

2. Att Serveradress är korrekt angivet  - se ditt välkomstmeddelande.

3. Om din router har en inställning för "VPN Passthrough". I så fall ska denna vara aktiverad. (Ibland finns det flera olika - då måste de vara aktiverade för "IPSec" och för "L2TP".)

4. Starta om din router. Om anslutningen fungerat tidigare, och man inte ändrat något i sin konfiguration, är detta det som oftast hjälper. Det händer ibland att routrar hamnar i ett läge där inte VPN kommer igenom.

Article details
Article ID: 21
Kategori: Vanliga Problem
Datum tillagd: 2014-01-19 21:37:17
Visningar: 1727