Play-tjänsten fungerar inte via Airplay

Lösning

Förr har det gått att titta på Playtjänster på en Apple-TV genom att skicka videon via Airplay från en iPad eller Mac, som i sin tur är ansluten via VPN.
Nuförtiden går inte detta med alla Play-tjänster, även om det fortfarande fungerar med de flesta, då Apple-TV:n även när man använder Airplay kommunicerar en del data direkt från Apple-TV:n till vissa Playtjänster, utan att gå via Airplay och den VPN-anslutna enheten.

Lösningen är att konfigurera "SmartDNS" i sin Apple-TV. Om man gör det (och håller den uppdaterad korrekt), så fungerar Playtjänsten via Airplay - men när man har SmartDNS konfigurerad i sin Apple-TV, så behöver man, beroende på Play-tjänst, inte ens gå omvägen via Airplay, utan kan se Play direkt i Apple-TV:n.

Article details
Article ID: 28
Kategori: Vanliga Problem
Datum tillagd: 2015-09-14 20:11:34
Visningar: 892